Десант на Прву Лигу

У знак оних који више нису са нама…
16. новембра 2018.
Марш оклопника на Дрину!
14. марта 2019.
Прикажи све

ФК Смедерево 1924 у недељу креће у још један напад на виши ранг, Прву Лигу Србије коју  Смедеревци жељно ишчекују већ пар година. Оклопници стартују у Љубићу, где ће играти против домаћег Полета. У првом делу полусезоне Смедеревци су славили против Полета резултатом 2:0.  Смедерево дели прву позицију са Слогом из Пожеге, обе екипе имају 29 бодова и борба за улазак у Прву Лигу ће се највероватније водити између ових тимова.

У току паузе наши првотимци су вредно тренирали и спремали се за други део, одрађене су припреме и одигран низ контролних мечева. Тим се доста појачао, а новајлије у плаво-белом табору су: Никола Раденковић (Шумадија Аранђеловац), Ненад Ђурђевић (Жарково), Марко Марковић (Шведска), Предраг Станимировић (Земун), Миленко Гарић (Жарково), Жарко Трифуновић (ФАП) и повратник у клуб, наш Смедеревац, Немања Стојановић Џамбо (Инђија).
Прве две припремне утакмице наша екипа је одиграла са Трајалом из Крушевца и Слогом из Петровца и ту је однела обе победе. Прволигаш из Крушевца је поклекао пред Смедеревцима, а наша екипа је славила резултатом 2:1, док смо Слогу добили 2:0.
Две солидне партије плаво-белих су одлично послужиле за уигравање новог састава и добру увертиру пред одлазак на припреме у Бугарску. Подсећамо, ФК Смедерево је 13. фебруара отпутовало на двонедељне припреме у Бургас.
Бугарске лиге су увелико кренуле,  тако да наши првотимци нису имали јаче противнике, али је јако битно да су оне одрађене и да је припремљена екипа за старт другог дела сезоне. Смедерево је у Бургасу играло против: Звезденбурга (победа од 8:1), Нефтохимика (победа од 11:0), Аитос (победа од 5:0).
Након повратка са припрема, прошлог викенда смо одиграли последњу припремну утакмицу, против екипе Колубаре из Лазаревца, лидера Српске Лиге Београд. Меч се играо у Ковину, а наш тим је у утакмицу изгубио са 2:1, иако смо водили са 1:0. Истог дана, комбиновани састав је у Вранову, победио Пролетер са 5:0, у утакмици четвртфинала Купа Смедерева. Полуфинална утакмица Купа одиграће се у Михајловцу, против истоименог домаћина, у среду, 13.03. са почетком у 14:30.

Ултра Семендриа у Ковину:

Након свега овога, у недељу креће оно што све нас највише интересује, други део сезоне Српске Лиге Запад. Као што је наведено на почетку текста, противник је Љубић, у недељу, од 11 часова. На нама, навијачима је да пружимо што већу подршку плаво-белима и будемо ветар који ће носити играче до Прве Лиге. За почетак, Љубић…

 

СВИ НА ГОСТОВАЊЕ!

Смедеревци воле свој локал клуб!
ФКС 1924 – УЛТ СМД