ФКС – НАШ КЛУБ!

Победа против Јошанице пред „Српски дерби“
11. маја 2017.
Окупљање „оклопника“
19. јула 2017.
Прикажи све

У јеку борбе за ФК Смедерево 1924, али и уопште фудбала у нашем граду, након свих испричаних прича, оних градских, а и оних „спортских“, ми, навијачи Смедерева, осећамо потребу да се обратимо јавности поводом текућих дешавања. Сви су упознати да су ФК Смедерево 1924 и ФК Михајловац 1934 избачени у пети ранг такмичења због, како кажу,  намештене утакмице Српске лиге Запад, која се завршила победом Михајловчана од 4:3. И док „фудбалски стручњаци“ мисле да се неко обогатио због „прелаза“ и „голова“ (иако за тако нешто не постоји понуда ни у једној кладионици на свету), за зеленим столом тихо и врло одлучно се води практично гашење нашег клуба, а да ствар буде гора, томе нико у ФК-у, а ни у граду, очигледно није дорастао. Као и увек, одговорности нема.

Ми, као они који се највише и интересују за судбину клуба, који су ту из љубави, а не због интереса, који су прошли и добро, а поготово лоше са њим, не можемо да ћутимо на ову неправедну, а може се рећи и криминалну одлуку ФСС-а. Упознати смо са тиме и колико је утакмица било прегледано и које су то утакмице, углавном „најјачих“ клубова у земљи, а да су се кола сломила, на тренутно слабим Смедеревом и малим Михајловцем, како би се створио привид фудбалској јавности да се господа из савеза боре против намештања. Тужно и бедно. Дупли стандарди у одлучивању и класично сваљивање свих проблема у српском фудбалу малтене на један клуб, јер коју год он лигу играо, ипак је звучно име у овим нашим јадним лигама. Данас, када је, нажалост, намештање сасвим нормална ствар и када смо сведоци на шта се све жмури и прећуткује (наравно, јер то није исплативо, а то је једино важно) страдају два клуба која тренутно само желе да играју фудбал, а један од њих се нада да ће се једног дана вратити на пут старе славе. Оваквим необјективним потезом савеза сигурно неће, и уместо добрих утакмица на најлепшем фудбалском стадиону у Србији, имаћемо одличне призоре са разноразних градских дербија нашег главног града.

Зашто клубови у Србији нису једнаки? Да ли је Смедерево, као клуб и град, заслужило ову драконску казну?

 

Као што се и види, по приступу решавања овог проблема, фотељаши из савеза не виде последице свега овога, а то је гашење комплетног фудбала у Смедереву и околини, бар што се тиче професионалног дела. Фудбалски савез Србије, овим неправедним потезом поручује : „Смедеревска децо, заборавите на фудбал“.

 

Ми, као најватреније присталице ФК Смедерева 1924, не можемо и не смемо да одустанемо од борбе за наш клуб! Нисмо први пут суочени са потенцијалним гашењем наше светиње и урадићемо све што можемо да се то не догоди. Док је за неке ово обично прање савести и обичан потез руком, за нас је много више, а то ћемо и показати, истрајати и победити.

 

УЛТРА СЕМЕНДРИА

ДЕСПОТИ 1993