Маестрална победа Смедерева против Уба, са Провом у среду…

Комшијски дерби у Пожаревцу…
19. априла 2019.
Пет корака до Прве Лиге
10. маја 2019.
Прикажи све

Минулог викенда, у утакмици 23. кола Српске лиге Запад, Смедерево је угостило екипу Јединства из Уба. Гледаоци су могли да виде сигурно најнеизвеснију утакмицу у сезони, прегршт шанси и лепршаву игру оклопника, која је на крају и награђена победоносним голом и за нас огромним бодовима којима смо корак ближе вишем рангу. Цела утакмица је текла у знаку плаво-белих, промашаји су се низали, а гости су први дошли до вођства, преко Радојичића.
Након тога, креће апсолутна офанзива оклопника, где се фудбал играо само испред гола гостију. У 64. минуту је, после другог жутог картона искључен играч Јединства, Шајић. Десет минута након тога Смедерево долази до изједначења.Лепојевић и Стојановићи у акцији за 1:1 и велику радост на стадиону. Како се ближио крај и ситуација на стадиону је била све врелија, сваки потез се пратио помно, гледало се у сат, а онда је у 92-ом минуту Лепојевић упутио дубинску лопту, Станић је добио ваздушни дуел и спустио лопту, која долази до Стојановића који, на општу радост свих на стадиону,  из окрета шаље лопту у мрежу за великих 2:1.
После овакве утакмице, са правом расте и жеља и самопоуздање свих у Смедереву за пласман у Прву Лигу. Смедерево је направило велики корак ка Првој лиги.

Преглед утакмице против Јединства:

 

И ове године, као и годинама уназад, са северне трибине се нису могле чути песме, није било застава, а ни људи, само парола на огради. Ултра Семендриа и даље остаје при чврстом ставу : “НЕ фудбалу на Велику Суботу“.

Већ сутра нас очекује утакмица ванредног колу, у Прову, против истоимене екипе. Још седам кола до краја првенства, а овде недеље нас очекују два гостовања. Надамо се да ће плаво-бели наставити у овом силовитом ритму и убележити нове бодове.

САМО НАПРЕД СМЕДЕРЕВО!

УЛТ СМД – ФКС 1924