Пет корака до Прве Лиге

Маестрална победа Смедерева против Уба, са Провом у среду…
30. априла 2019.
СВИ У ЛОЗНИЦУ!
16. маја 2019.
Прикажи све

Након 25 одиграних кола Српске Лиге Запад фудбалски клуб Смедерево 1924 заузима лидерску позицију на табели са освојених 53 бодова, друга је Слога са 50, а трећи Тутин са 48 бодова. Између ова три клуба ће се водити борба за прву позицију и пласман у виши ранг. Пред нама је још пет утакмица, пет препрека и корака ка Првој лиги, а прва од њих је против ФАП-а из Прибоја. Меч је на програму сутра, у суботу, од 16.30, на стадиону крај Старе Железаре.

Протекла недеља је била бурна и донела је доста дешавања, како за Смедерево, тако и за све остале у лиги. Одиграна су два кола, из којих су оклопници освојили 4 бода. Првог маја смо имали и ванредно коло, а екипа Смедерева је гостовала Прову. Меч у Прову је прошао уз најнепопуларнији резултат у фубалу 0:0, што за Смедерево у том тренутку никако није било добро. Меч за заборав, тада и разочарење због пропуштених бодова и шансе, да се евентуалном победом још више одлепимо од конкурената. Али све је то надокнађено, већ у суботу, када смо гостовали Мокрој Гори, уз Зубином Потоку. Један гол у мрежи домаћина за великих 3 бода и победу Смедерева на гостовању на Космету. Стрелац победоносног гола Јовковић. Након ова два кола све је знатно прегледније, цело Смедерево види само Прву Лигу, али до ње нам је остало још тих 5 препрека…

Наш противник у суботу из последњих 10 утакмица има 10 пораза, немају изгледа за опстанак, тако да се надамо да плаво-бели неће имати већих проблема. То никако није разлог за опуштање и сви очекујемо добру и јаку игру оклопника, уз доста голова. Наравно, за све то је потребна што бројнија публика на стадиону Тврђава. Позивамо све Смедеревце да својим присуством омогуће Смедереву да направи још један корак, велики корак, ка Првој Лиги Србије.

СВИ НА СЕВЕР НАШЕ ТВРЂАВЕ!
ФКС 1924 – УЛТ СМД!