Сезона почиње

Распоред утакмица за сезону 2016/17
10. августа 2016.
ФК Смедерево 1924 – ФК Лозница 1:2
13. марта 2017.
Прикажи све

Нова борба за Прву Лигу Србије почиње!

Српска лига Запад стартује са такмичењем 13. Августа, а фудбалери Смедерева прву утакмицу гостују у Лозници, истоименој екипи. Противници Смедерева, поред  оних знаних из прошле сезоне, биће и Лозница и Раднички 1923 д.о.о. који су испали из Прве Лиге Србије, као и Шапине и Златибор Чајетина, који су ушли из Зоне.

Оклопници у нову сезону улазе са знатно измењеним тимом. На списку се више не налазе  Средојевић, Продановић, Бастајић, Цветковић, Лазовић, Ристић, Костић, Живковић, Сочанац, Миовић и Добрашиновић, док су екипу појачали – голман Кнежевић (Јавор), Ђорђевић (Вршац), Петрушић (Синђелић) и Марјановић (Шумадија Аранђеловац).  Најважнија информација у прелазном року је да је на чело нашег стручног штаба дошао Милорад  Зечевића, миљеник навијача, човек који је у својој играчкој каријери оставио дубок траг у Сартиду и Смедереву, добро познато лице свима који прате фудбал у Смедереву. “Зека“ се вратио у Смедерево из Михајловца, а пре тога је радио у Колонији, Вршцу, Сопоту и Аранђеловцу. Надамо се да ће свој голгетерски и борбени дух, који га је красио у играчким данима, успети да пренесе на садашње играче нашег тима.

Смедерево, као тим са великом фудбалском традицијом,  мора да има јасан циљ и приоритет, а то је улазак – повратак у Прву лигу Србије. Да би се до тога дошло, поред свега осталог, потребно је и да Смедеревци мало више долазе на Тврђаву и бодре своје пулене. Што се тиче највернијих навијача, ми ћемо свој клуб, безусловно, као и увек, бодрити и у гостима и у нашој кући, са северне стране стадиона.

Па да почнемо…  САМО НАПРЕД СМЕДЕРЕВО!