Српски дерби и понедељак

Реванш са Врањанцима
25. октобра 2019.
Прикажи све

Након званичне информације да је Смедереву одузето 10 бодова, без посебних доказа и образложења, након пар утакмица где су се судије потрудиле да плаво-бели не приђу бодовима и још доста препрека и опструкција са свих страна, фудбалски савез одлучује да најважнију утакмицу за нас, одиграмо у катастрофалном термину, у понедељак од 13 часова. Утакмица са старим ривалом, Радничким из Крагујевца, за нас је нешто више од пуке првенствене утакмице, а то знају и челници савеза, па тако још једном „стају ногом за врат“ Смедереву и показују да овај град они не виде на фудбалској мапи Србије. Да ли је то званичан став савеза или самовоља и безобразлук једног човека, остаје само да се нагађа. Како год било, Смедерево одлично разуме ову поруку, а и ми, као навијачи овог клуба, који су свакакве ситуације са ФК Смедеревом прошли и видели , осећамо да нам опет предстоји велика борба за наш клуб.

Што се тиче Српског Дербија, утакмице која привлачи велики број љубитеља фудбала, било да се игра у Крагујевцу или Смедереву, скандалозном одлуком да се утакмица одигра у понедељак у 13 часова, вероватно осуђен на полупразне трибине и меч који неће бити оно што уствари јесте. Дерби.

Можда некоме и одговара термин одигравања, па је и донео такву одлуку, али поштеном, радном народу који воли фудбал, дефинитивно не одговара. Овим „феноменалним“ потезом се и директно утиче на традицију Српског дербија, како би се умањила вредност ове утакмице, и још једном дат јасан знак целој фудбалској Србији. Фудбал ван Београда је изгледа савезу на првом месту, па је термин за одигравање први РАДНИ дан у недељи. Или ипак није??!

Било како било, ми избора немамо. Они највернији ће и поред овакве одлуке своје место наћи на стадион. Ми имамо само један клуб и борбу за њега сигурно нећемо препустити другима.

Меч са старим ривалом, почиње у 13 часова. Северна трибина зове Смедеревце!

САМО НАПРЕД СМЕДЕРЕВО

УЛТ СМД – ФКС 1924