Шумадија стиже на Тврђаву…

Сложно против „Слоге“
29. марта 2019.
Комшијски дерби у Пожаревцу…
19. априла 2019.
Прикажи све

У утакмици 20. кола Српске Лиге Запад, фудбалери Смедерева су одиграли нерешено, у гостима, са екипом Слоге 33, 2:2. Меч који је одигран у Петровцу на Млави обиловао је неизвесношћу, тврдом игром и борбом на терену, али и резултатском клацкалицом. На крају, бод је остао у Петровцу, а наши оклопници су се кући, нажалост, вратили исто са бодом у руци. После победе над Слогом, нисмо успели да убележимо нова три бода и да се учврстимо на првој позицији. То су искористили директни конкуренти и надокнадили киксеве из прошлог кола. Слога из Пожеге је славила над Мокром Гором 1:0, док је Тутин “тукао“ Пролетер из Михајловца 4:1.

Домаћин је на полувремену водио са 1:0, али су плаво-бели изједначили почетком другог полувремена. Меч против Слоге је обележио и спорни детаљ код другог гола домаћина, кад је над голманом начињен евидентан прекршај, међутим реакције није било, а лопта се нашла у мрежи Трифуновића. Оба гола за Смедерево, постигао је Ђурђевић, оба за изједначење, први у 59-ом и други у 90-ом.

Преглед утакмице у Петровцу на Млави:

Ултра Семендриа:

Такође, данас на Градском стадиону у Смедеревској Плани, Смедерево ће одиграти утакмицу финала Купа Подунавског округа са Јасеницом. Надамо се да ће наши првотимци победом изборити наставак такмичења у Купу. Меч почиње у 15:30.

Након тога, очекује нас 21. коло и наставак грчевите борбе за Прву Лигу. Прва следећа препрека је Шумадија из Аранђеловца, добро знани противник и тврд орах из претходних сезона. Меч је на распореду у суботу од 15:30. Позивамо све Смедеревце да дођу на стадион и учествују у походу на Прву Лигу. Свака утакмица је у овом тренутку одлучујућа, сваки шут на гол можда пресудан, сваки човек на стадиону ветар у леђа више за момке на терену.

СВИ НА СТАДИОН!
ФКС 1924 – УЛТ СМД