Креће Прва лига!

У Михајловац по Прву лигу!
31. маја 2019.
Нова шанса против Колубаре
8. августа 2019.
Прикажи све

Овог викенда стартује дуго очекивана Прва Лига Србије. Цео наш град  са нестрпљењем ишчекује овај ранг такмичења и прилику да фудбалско Смедерево поново засија у свом пуном сјају и покаже целој Србији да је и даље ту.

Пауза је за Смедерево 1924 донела много новина, много нових лица, припрема и рада за предстојећу сезону.

Прва велика вест је била довођење новог шефа стручног штаба. Име је сада већ познато свим Смедеревцима, а то је Никола Пуача (37), који је раније био тренер млађим категоријама Црвене Звезде и првог тима БАСК-а. Следећих годину дана, он и његов тим водиће плаво-беле, а за сада, сви су презадовољни његовим радом.
Недуго након тога, нови тренер је први пут окупио екипу, представио се и упознао играче са начином рада у предстојећем периоду. На тадашњој прозивци било је двадесетак играча, махом од прошле сезоне, а структура тима се након тога значајно променила…


Пар дана након прозивке, прва нова лица у екипи. Дрес Смедерева су обукли Милош Ђорђевић (25) и Владимир Мирков (25). Ђорђевић, који игра на позицији десног бочног, прошао је у родном Пироту млађе селекције у Радничком, након тога прешао у Партизанову школу, а касније је играо за Звијезду, Славију, Сарајево, Борац из Бањалуке, Синђелић, а у наш клуб је дошао после 6 месеци проведених у Дервенти. Владимир Мирков, везиста, поникао у родној Кикинди, затим је бранио боје ОФК Београда, Спартака из Суботице и Војводине.
Из клуба су у том тренутку отишли Шиља Стојановић и Нинослав Николић, обојица у Јагодину. Хвала им за све што су пружили плаво-белима у протеклој сезони.

Након Ђорђевића и Миркова, у клуб је пристигао и Стефан Матијевић (25) који игра на позицији крила, полушпица и шпица. Матијевић има дугогодишњи стаж у Раду, а у Смедерево долази из Синђелића, на препоруку и позив тренера Пуаче.
У међувремену, Смедерево су напустили Ненад Ђорђевић и Миленко Гајић. Хвала момци!

Следеће ново лице које је пристигло у Ђурађев град био је Ненад Станковић (27). Везиста и бивши капитен Синђелића, који је био у млађим категоријама Црвене Звезде,а затим у Сопоту, БАСК-у, Вождовцу и поменутом Синђелићу.

Следећи који стиже у Смедерево је повратник у наше редове. Добро знано лице и име, љубимац навијача од претпрошле сезоне, чије голове и данас памтимо, а на њих нас је подсетио и у припремном периоду. Милош Гордић.  Уз Гордића, стигао је голман Иван Лучић, који нам долази из Спартака из Суботице и Сретен Атанасковић, лево крило, из Борца из Сакула.

Да се Смедерево озбиљно спрема за нову сезону и да списак нових играча није коначан, показало се доласком два нова/стара имена у клуб, Душан Кувељић (27) и Никола Стојковић Пикси (24). Кувељић је пре 5 година одиграо једну полусезону у нашем клубу. Тада је дошао из Полета из Љубића, а сада из Бачке. Пикси Стојковић је добро знано име у Смедереву, пионир нашег клуба, касније у школи Црвене Звезде. Био је на позајмици у екипи БСК из Борче, затим три године у Металцу из Горњег Милановца, потом у Земун, одакле се враћа у Смедерево.

Последње појачање у низу је играч који нам долази из треће аустријске лиге, штопер, а по потреби и задњи везни, Тоде Ђаковић. То је засад то што се тиче појачања, видећемо да ли ће бити још неких до краја прелазног рока…


Смедерево је у припремном периоду играло са: Борцем из Сакула (Победа од 6:0), Млади Радник (Победа од 6:0), ИМТ (Победа од 2:1), и Слога Петровац ЗЗ (1:1). Нажалост, последњу утакмицу је обележила тешка повреда Гордића коме је сломљена вилица у три зуба избијена. Желимо му брз опоравак и повратак на терен.


ФК Смедерево 1924 спремно дочекује почетак првенства. У петак стартује Прва Лига, а прва утакмица на распореду је Металац – Земун, у Горњем Милановцу. Пред сам старт, објављено је да се фудбалски клуб Борац из Чачка, угасио, тако да ће се уместо њега нови Пазар такмичити. Пре тога слично се десило са Бежанијом, а уместо ње је ушао Графичар.

Смедерево у недељу гостује у Врању. Меч почиње у 17:30. Време је за буђење и спремање за веома битну сезону која је пред нама. У предстојећем периоду група мора да се подигне на виши ниво, јер виши ранг доноси и озбиљније утакмице и противнике. Прва је у Врању, гостовање Динаму, на коме као група никада нисмо били. Разлог више да се у што бољој бројци крене.

СВИ У ВРАЊЕ НА ГОСТОВАЊЕ!
НЕДЕЉА, 04.08.!


ФКС 1924 – УЛТ СМД!

12 ЧАСОВА, КОД ХАЛЕ!